MENI

Naslovna strana

Aktuelnosti

Pravilnik o vrstama signala, signalnih oznaka i oznaka na pruzi

10. april 2020.

Direkcija za železnice donela je Pravilnik o vrstama signala, signalnih oznaka i oznaka na pruzi objavljen u „Službenom glasniku RS“, br. 51/20. Ovaj pravilnik stupa na snagu 14. aprila 2020, a primenjuje se od 1. jula 2020. godine.

Detaljnije ...

 

Cilj je smanjenje rizika u prevozu opasnih materija

12. mart 2020.

Međunarodni seminar o transportu opasne robe

Železnička agencija Evropske unije ERA, u okviru projekta EUMedRail, a u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Direkcijom za železnice, organizovala je 2. i 3. marta Seminar o transportu opasne robe u Beogradu.

 Međunarodni seminar o transportu opasne robe

Detaljnije ...

 

Propis u pripremi – rok za dostavljanje primedbi i predloga do 26. 3. 2020.

12. mart 2020.

Primedbe i predlozi na Nacrt pravilnika o kočnicama i kočenju vozova i vozila, koji se trenutno nalazi na sajtu Direkcije za železnice u rubrici Propisi u pripremi, mogu se dostaviti do 26. marta 2020. godine.

Detaljnije ...

 

Objašnjenje u vezi sa stavljanjem proizvoda na tržište

19. avgust 2019.

Direkciji za železnice se obraćaju proizvođači delova i opreme koji se koriste na železnici sa pitanjem da li Direkcija za železnice izdaje dozvole za korišćenje tih proizvoda. Najčešći razlog za postavljanje takvog pitanja su uslovi pojedinih tendera u kojima se često traži da konkretni proizvod ima dozvolu za korišćenje izdatu od strane Direkcije za železnice.

Članom 21. stav 1. Zakona o interoperabilnosti železničkog sistema („Sl. glasnik RS”, broj 41/2018) propisano je da dozvolu za korišćenje koju izdaje Direkcija moraju ...

Detaljnije ...

 

 Vrh strane
 KORONA VIRUS-COVID-19  Obaveštenja   Informator o radu  Zahtev za informacije od javnog značaja  Nacionalni registar vozila NVR  Propisi u pripremi  Ukidanje pečata