MENI

Naslovna strana

Aktuelnosti

Radionica o regionalnoj povezanosti u oblasti železnice

17. oktobar 2019.

UNECE (Evropska ekonomska komisija pri Ujedinjenim nacijama) i EUSDR (Strategija EU za Dunavski region) održale su 3. i 4. oktobra 2019. u Beogradu radionicu na temu regionalne povezanosti u oblasti železnice.

 Radionica o regionalnoj povezanosti u oblasti železnice

Detaljnije ...

 

Pravilnici objavljeni u „Službenom glasniku RS“, br. 68/2019

8. oktobar 2019.

Direkcija za železnice donela je Pravilnik o obrascima sertifikata o bezbednosti za upravljanje železničkom infrastrukturom i Pravilnik o uslovima za obavljanje delatnosti održavanja železničke telekomunikacione mreže. Ovi pravilnici objavljeni su u „Službenom glasniku RS“, br. 68/2019 od 25. 9. 2019. godine, a stupaju na snagu 3. 10. 2019. godine.

Detaljnije ...

 

Pravilnik o obrascima sertifikata o bezbednosti za prevoz

13. septembar 2019.

U „Službenom glasniku RS“, br. 63 od 4. septembra 2019. godine objavljen je Pravilnik o obrascima sertifikata o bezbednosti za prevoz koji je donela Direkcija za železnice. Ovaj pravilnik stupio je na snagu 12. septembra 2019. godine.

Detaljnije ...

 

Objašnjenje u vezi sa stavljanjem proizvoda na tržište

19. avgust 2019.

Direkciji za železnice se obraćaju proizvođači raznih delova i opreme koji se koriste na železnici sa pitanjem da li Direkcija za železnice izdaje dozvole za korišćenje tih proizvoda.

Najčešći razlog za postavljanje takvog pitanja su uslovi različitih tendera u kojima se često traži da konkretni proizvod ima dozvolu za korišćenje izdatu od strane Direkcije za železnice.

Detaljnije ...

 

 Vrh strane
 Obaveštenja   Informator o radu  Zahtev za informacije od javnog značaja  Nacionalni registar vozila NVR  Propisi u pripremi  Ukidanje pečata